Декоративна мазилка с вид на луксозна каменна облицовка както за вътрешно, така и за външно приложение.

Зашеметяващият ефект на истински травертин, използван от римляните още от най-древни времена, днес може лесно да се постигне чрез тази първокласна суха мазилка.

Изпълнението на мазилката е на няколко етапа:

  1. ПОДГОТОВКА НА ОСНОВАТА

Първо се грундират стените, а след това се изправят с тераколова шпакловка. Следва отново грундиране, преди полагане на мазилката.

  1. ПОЛАГАНЕ НА МАЗИЛКАТА

Нанася се с маламашка на един слой с дебелина 3-4mm. Маламашката трябва да е специална за декоративна мазилка, неръждавейка.

След нанасяне на слой с желаната дебелина, повърхността се декорира с „гребен“ спрямо желанията на клиента. Възможен е вариант и направа мазилката като „тухлена стена“. В този случай стената трябва да е идеално права.

След декорация на мазилката неравностите се изглаждат внимателно до постигане на желания ефект. При необходимост се декорира отново.

След пълното изсъхване на мазилката се грундира еднородно.

malamashka

Маламашка

greben

Гребен

 

3. ПОЛАГАНЕ НА ТРАНСПАРЕНТНА БОЯ
Полага се декоративна транспарентна боя с четка, като се нанася много внимателно и еднородно по повърхността и остатъчното количество се отнема с гъба. Мазилката може да се остави в естествения си цвят или да се оцвети.
Така се получава крайния желан ефект.
Мазилката е много здрава, може да се мие и чисти. Минералният състав я прави устойчива на влага и плесен и й позволява да „диша”, като същевременно запазва нейната водоустойчивост.

travertin-steni

Травертин на стени

travertin-tavan

Травертин на таван

Травертин на стени

Травертин на стени

Травертин на колони

Травертин на колони